Kandidaat-raadslid

Secretaris en campagneleider PvdA Zoetermeer en lid partijpresidium
zie ook: www.pvdazoetermeer.nl

Nieuws

Margot over Zoetermeer

16 september 2013

Rode Kraan Zoetermeer

In 2001 verhuisde ik naar Zoetermeer, naar de wijk Driemanspolder. Toen vrienden hoorden dat ik met man en kind vanuit Den Haag naar Zoetermeer zou gaan, zeiden ze: “Maar dat is toch een soort Almere van Zuid-Holland, er is toch helemaal niks te beleven in Zoetermeer?”. Nu heb ik ook 9 jaar in Almere gewoond, dus dat kon mij niet afschrikken… 😉

Ik woon inmiddels al weer jaren in Zoetermeer, tot volle tevredenheid. Mijn wijk is rustig en groen, ik kijk uit op het park en ik heb aardige buren. Ik heb me nog nooit onveilig gevoeld in mijn stad en ik heb er alle voorzieningen die ik nodig heb. Wat wil je nog meer?

Natuurlijk gaat niet alles goed in Zoetermeer. Ook Zoetermeer voelt de crisis, teveel mensen zijn werkloos of dreigen in armoede te vervallen. Niet iedereen kan volwaardig meedoen in de maatschappij en in het Zoetermeerse verenigingsleven. Niet alle ouderen krijgen de zorg die ze nodig hebben, soms voelen ze zich onveilig in hun eigen wijk. En als er bomen worden gekapt of er moet een moskee komen, ontstaat er onrust in een wijk en komen burgers in protest.

Ik vind dat de PvdA moet laten zien dat kille bezuinigingen niet de juiste weg zijn, maar dat het ook eerlijk en rechtvaardig kan, met hart voor gewone mensen, voor mensen die het al moeilijk genoeg hebben. Ik wil graag voor Zoetermeer aan de slag. Dichtbij huis, in mijn eigen stad. Samen met u, juist nu!

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.